Geschiedenis

Lein Geschiedenis gebouw

1968 - 1969

Op zeer jonge leeftijd zijn de broers Robert en Odo Lein naar Antwerpen getrokken waar ze gedurende de werkweek hun intrek namen bij familie aldaar. Bedoeling was op een relatief korte termijn de stiel van aluminium-constructeur aan te leren. Beiden waren tewerkgesteld bij de toenmalige grootste constructeur van ons land. En ze gaven hun ogen de kost ...

Een jaar later, anno 1969, hebben ze Antwerpen verlaten, om in hun geboortedorp Passendale een eigen zaak op te starten. Achter de ouderlijke woonst in de Statiestraat 67 was er een kleine boomgaard, eigendom van de familie. Op die plaats werd er eigenhandig en met een minimum aan financiële middelen een eerste werkplaats gebouwd. Deze had een oppervlakte van hooguit 200 M². En dan,... de eerste klant,...

Lein geschiedenis vrachtwagen

1969 - 1980

In die tijd, en zeker in onze streek, was aluminium als grondstof voor het maken van ramen en deuren een nog vrij onbekend gegeven. Het liep dus in het begin niet altijd van een leien dakje. Toen ook de PVC op de markt kwam, werd er beslist om vanaf dan zowel constructies in aluminium als PVC aan te bieden. Dankzij een enorme motivatie en werkkracht slaagde het nog jonge bedrijf erin winst te maken dat hen toeliet om te groeien en te bloeien. Ondertussen werden de eerste werknemers in dienst genomen. Al vlug was de werkplaats te klein en een uitbreiding drong zich op. In 1972 werd er een atelier gebouwd van ongeveer 1000 M². De oorspronkelijke werkplaats werd omgevormd tot bureel en toonzaal.

In de nasleep van de oliecrisis van halfweg de jaren 70 waren de mensen op zoek naar een extra woonruimte, dat men vooral niet hoefde te verwarmen, en waar het bovendien op zonnige winterdagen aangenaam vertoeven was. En zo werd de veranda geboren. De opmars van de veranda is voor ons bedrijf de aanzet geweest tot een enorme groei op relatief korte termijn. Dit vertaalde zich in een verdubbeling van de personeelsbezetting tot ongeveer 15 mensen begin de jaren 80. De werkplaats werd weerom te klein en dit resulteerde in een uitbreiding tot 2500 M².

Lein geschiedenis wagenpark

1980 - 2001

In de beginjaren werd aluminium vooral toegepast in ondermeer winkels en kantoorgebouwen, en in veel mindere mate in de particuliere woningbouw. Daarentegen werd PVC vooral gebruikt in de renovatie ! Vanaf ongeveer 1985 is de vraag naar zowel aluminium als PVC zeer sterk toegenomen. Mede dankzij deze evolutie is ons bedrijf blijven groeien. In 1992 werd de werkplaats nogmaals uitgebreid, zodat de totale oppervlakte van het atelier 5000 M² bedroeg.

De laatste realisatie vond plaats in 2001. Er werd geïnvesteerd in de bouw van nieuwe burelen en een prachtige showroom. Sindsdien organiseren wij elk voorjaar een opendeurweekend.

Lein geschiedenis nieuwe toonzaal

2001 - ...

Wegens ziekte heeft Robert Lein helaas noodgedwongen de zaak moeten verlaten. Het bedrijf is hierdoor sinds 1 juli 2011 in handen van het echtpaar Odo en Rosa Lein-Debeuf. De zaak wordt nu gerund door Odo samen met de zonen Karel en Jan. De boekhouding gebeurt door de firma Lein Accountancy waarvan dochter Heidi de zaakvoerster is.

Op 8 januari 2012 overleed Robert na een slepende ziekte. We drukken hierbij onze waardering uit voor zijn bijdrage tot het succes van het bedrijf en zijn jarenlange inzet sinds de oprichting.

Momenteel zijn er bij ons een 40-tal mensen tewerkgesteld, waaronder bedienden, mensen in de werkplaats, plaatsingsploegen en 1 service technieker. Uiteraard vindt alles van productie in eigen atelier plaats. Even opmerken dat een aantal van deze mensen reeds meer dan 30 jaar in dienst zijn! Naast een goede infrastructuur, een modern machinepark, een doordachte organisatie, zijn het vooral de mensen die er werken die bijdragen tot het welslagen van ons bedrijf ! Vandaar onze 5 sleutelwoorden : Kwaliteit, ervaring, service, afwerking, eerlijke prijzen !!!!!