Raamafwerking

Lein Aluminium biedt verschillende raamafwerkingen aan. Afwerkingen voor de binnen- en buitenkant van het raam in verschillende materialen.

U kan bij ons terecht voor: 

  • Aluminium plaatafwerking
  • Binnenafwerking MDF
  • Verluchtingen 
  • Zonneweringen
  • Rolluiken 

Binnenbekledingen: Multiplex, MDF of PVC

Naast het plaatsen van de raam- en deurconstructies kunnen wij verder ook zorgen voor de binnenbekleding. De binnenafwerking kan uitgevoerd worden in multiplex, waterwerende MDF of met afwerkingsprofielen in PVC. Indien de ramen en deuren achteraf worden ingepleisterd, dan voorzien wij deze rondom van een houten L-vormig profiel, dat de plaatsing van Gyproc-platen vereenvoudigt. U hoeft dus niet zelf uit te zien naar een timmerman voor het afwerken van uw ramen en deuren. Eigen ervaren schrijnwerkers zorgen voor een feilloze afwerking op maat van de klant.

Oppervlaktebehandeling: Poederlak

Wat betreft aluminiumconstructies in gelakte uitvoering worden de meeste profielen en toebehoren aangekocht in de juiste kleur. Bepaalde afwerkingsprofielen en afwerkingsplaten kunnen pas na de plaatsing van de ramen en deuren opgemeten worden. Deze profielen en platen worden klaargemaakt in onze werkplaats. Daartoe beschikken wij over een modern machinepark voor het snijden, plooien en lassen van aluminiumplaten. Vervolgens wordt het materiaal naar het lakbedrijf gebracht. Wanneer het terugkomt van de lakkerij kan de voltooiing van het project worden gepland. Voor het poederlakken werken wij samen met het lakbedrijf AGC uit Tisselt (Willebroek). Alural, marktleider in zijn sector, staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Bovendien geeft men 10 jaar garantie op hechting en kleurvastheid!

Poederlak: Maritieme kwaliteit

Alle gelakte aluminiumconstructies die geplaatst worden in de kuststreek krijgen een speciale behandeling. Net voor het lakken wordt er een pré-anodisatielaag aangebracht wat de kwaliteit van de lak merkelijk verbetert. Dit is nodig omwille van het hoge zoutgehalte in de lucht, eigen aan een ligging dicht bij zee. Deze maatregel geldt voor alle plaatsen op minder dan 10 km van de kust.

Oppervlaktebehandeling: Anodisatie

Ook voor aluminiumconstructies in geanodiseerde uitvoering worden de meeste profielen en toebehoren aangekocht in de juiste tint. Daar waar je bij lakwerk de keuze hebt tussen honderden kleuren, is de keuzemogelijkheid bij anodisatie eerder beperkt. Naast aluminium-natuurkleur heb je een aantal tinten zoals champagne, licht en donker brons, en tenslotte zwart. Bepaalde afwerkingsprofielen en afwerkingsplaten kunnen pas na de plaatsing van de ramen en deuren opgemeten worden. Deze profielen en platen worden vervolgens klaargemaakt in onze werkplaats, waarna het materiaal naar het anodisatiebedrijf wordt. Wanneer het terugkomt van de anodisatie kan de voltooiing van het project worden gepland. Voor het anodiseren werken wij samen met het anodisatiebedrijf ANOGEL uit Roeselare.